Rituel overgang for far og søn

Rituel overgang for far og søn, er et forløb for 14-17-årige drenge og deres far eller en mandlig mentor. På verdensplan har mere end 150.000 mennesker været gennem denne form for livs-forandrende udviklingsforløb, som er udviklet af den australske Arne Rubinstein. Han er grundlægger af The Rite of Passage Institute, forfatter til bogen “The Making of Men" og kommer for første gang til Danmark for at lede en rituel overgang med danske assistenter. 

 

Forløbet, en fire-dages lejr, er skabt til at få det bedste frem i din søn. Det er en struktureret og tryg måde at arbejde med de fysiske, følelsesmæssige og psykologiske ændringer, han går gennem på dette stadie i sit liv.


I løbet af de fire dage vil din dreng deltage i aktiviteter og lære færdigheder, som vil styrke forholdet til dig som far, stedfar, mentor, styrke hans selvværd og sociale færdigheder, udvikle en klarere og mere sikker evne til at kommunikere - og så vil han komme til at træne sine evner, få redskaber til og erfaring med at blive en motiveret, ansvarlig og modstandsdygtig ung mand. 

Hvornår

___

15. okt. 14.00 - 18. okt. 17.30 2019

Hvor

___

Harebo Hytten, Langebjergvej 5, 3330 Gørløse.

Rituel overgang: Far og søn-lejr.

Hvad er en rituel overgang?

I tusinde af år har stammefolk og oprindelige folk verden over anerkendt vigtigheden af at støtte den enkelte i - på en struktureret og symbolsk måde - at bevæge sig fra et stadie i livet til det næste gennem rituelle overgange (på engelsk Rite of Passage). 

 

Det har været betragtet som en vigtig byggesten for at skabe et sundt, stærkt og forbundet liv og fremtid - både for den enkelte dreng og for fællesskabet. I vore dage ser vi at der er et stort behov for at unge mennesker udvikler færdigheder, som klæder dem på til både at tro på sig selv og samtidig se sig selv som en del af et fællesskab - og for at de lærer værktøjer til at håndtere de eventyr og udfordringer, der ligger foran dem. 


En af lejrens fordele er, at den skaber tid og plads til, at den enkelte dreng kan mærke sig selv og overveje sin fremtid, hvilke slags relationer han ønsker at have, hvilken slags mand, han ønsker at blive til og hvordan han på dette sted i sit liv ønsker at være en del af fællesskabet. Lejr-turen giver ham også mulighed for arbejde med vaner fra hans barndom, som han er klar til at give slip på i takt med, han bliver en voksen mand.

Arne Rubinstein er læge samt ekspert i overgangs-ritualer (Rite of Passage) og unges udfordringer og udvikling. I mere end 20 år har han arrangeret udviklingsforløb for teenagere og været foregangsmand for leder-træning i Australien og internationalt.

Han er desuden forfatter til "The Making of men" og er en af de fremmeste eksperter i Australien for rådgivning i, hvordan man støtter drenge gennem en sikker og sund overgang til at blev unge mænd. 

I 2008 blev Arne Rubinstein nomineret til den anerkendte pris "Årets australier" for hans banebrydende arbejde med unge og hans bud på det voksende behov, der er for at vi som samfund bedst støtter unge mænd til at blive aktive, engagerede og motiverede i deres eget og fællesskabets liv. 


Det er første gang Arne Rubinstein kommer til Danmark for at lede en rituel overgang for danske drenge og deres fædre. 


Arne har selv to voksne sønner og er mentor for mange andre drenge. 

Making of Men: Father and Son Camp